moderne keuken

Keukenrenovatie

Heeft u ook genoeg van het kleine werkblad in uw keuken? Vallen uw kastjes bijna van de muur af? Of wilt u nu eindelijk wel eens elektrisch gaan koken? Wellicht is het tijd om eens na te gaan denken over een keukenrenovatie. De renovatie van uw keuken kan heel uitgebreid met de vervanging van alle apparaten, werkbladen en kasten. U kunt er echter ook voor kiezen om tegen weinig kosten enkele kleine aanpassingen te doen, die een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het inpassen van een extra schuifla, of een nieuw werkblad. Dit hoeft weinig te kosten, maar scheelt enorm in gebruiksgemak en aanblik. Heeft u interesse in de renovatie van uw keuken? Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten voor u zijn? Neem dan contact op met keukenspecialisten uit het netwerk van Keuken Nu. Onze specialisten kennen de kneepjes van het vak, en zijn u graag van dienst.

Renovatie of nieuwbouw

Als u van plan het gebruiksgemak van uw keuken te verbeteren, moet u een keuze maken tussen renovatie of nieuwbouw. Aan beide vormen zitten verschillende voor- en nadelen verbonden, alsmede verschillende kosten. Het grote voordeel van een renovatie is dat deze goedkoper uitvalt dan de aanschaf van een compleet nieuwe keuken. Met een renovatie creëert u een nieuwe look, die weinig hoeft te kosten. Daarnaast kunt u door een professioneel uitgevoerde keuken renovatie, de waarde van uw huis laten stijgen. Het nadeel van de renovatie van uw keuken is de beperkingen waarmee u te maken krijgt. Tijdens een renovatie blijft de indeling van de keuken vrijwel gelijk. Bovendien is het mogelijk dat door verouderde maten, huidige leveranciers u niet meer van passende producten kan voorzien, hierdoor kunnen de kosten toch nog erg oplopen. Het is verstandig de keuze voor renovatie of nieuwbouw af te laten hangen van de huidige staat van uw keuken. Als deze nog redelijk goed is, kunt u kiezen voor renovatie, uw keuken zal weer als nieuw lijken. Valt uw keuken echter bijna van ellende uit elkaar, dan helpt een nieuw werkblad niet en bent u uiteindelijk meer geld kwijt. Lees hier meer informatie over keukenmontage.

Mogelijke aanpassingen

Als u kiest voor de renovatie van uw keuken, dan zijn er verschillende aanpassingen die u kunt uitvoeren tegen verschillende kosten. Hoewel er vele mogelijkheden zijn, staan hieronder enkele opties op een rijtje. Zo kunt u ideeën opdoen voor uw eigen woningen. Mogelijk aanpassingen zijn:

  • Het vervangen van apparatuur
  • Het vervangen van het werkblad
  • Het renoveren van fronten en kasten
  • Het monteren van een extra spoelbak

Apparatuur vervangen

Is uw keuken nog in prima staat, maar kunt u niet meer uit de voeten met de apparatuur? Kies er dan voor om enkel uw keukenapparatuur te laten vervangen. Door de apparatuur te vervangen creëert u een modernere look, waardoor uw keuken een heel andere aanblik krijgt. Het is aan te raden om op hetzelfde moment te kijken naar de elektriciteitsaansluitingen in uw keukenblok. Heeft u genoeg stroompunten voor de gewenste apparatuur? En zitten ze op de juiste plek? Door deze punten te optimaliseren wordt koken een stuk eenvoudiger.

Werkblad vervangen

Het is ook mogelijk om alleen uw keukenblad te laten vervangen. Door een houten werkblad te vervangen door een graniet versie, of door een nieuwe kleur te kiezen kunt u tegen lage kosten, direct een nieuwe en moderne uitstraling voor uw keuken genereren.

Renovatie fronten en kasten

Naast het vervangen van werkblad of apparatuur, kunt u ook kiezen voor enkel de renovatie van fronten en kasten. Met een nieuw front kunt u een hele andere sfeer in uw keukenhoek creëren. Bovendien kunt u door de toevoeging van laden in uw kasten het gebruiksgemak verhogen. Door schuifladen hoeft u niet meer te bukken om tot ver achterin uw kast te komen: hierdoor kunt u makkelijker bij al uw producten.

Spoelbak monteren

Tot slot is het mogelijk om een nieuwe of extra spoelbak te laten monteren. Dit is maar een klein detail in de renovatie, en hoeft niet veel te kosten. Het kan echter voor veel handelingen erg praktisch zijn. Door de toevoeging van bijvoorbeeld een cooker kraan, hoeft u bovendien nooit meer te wachten op water dat kookt.

Offertes aanvragen

Er zitten verschillende kosten verbonden aan het renoveren van uw keukenblok. De kosten zijn afhankelijk van de gekozen materialen, de extensie van de renovatie, en de complexiteit. Om te weten welke kosten er voor u aan een keuken renovatie verbonden zijn, kunt u het beste gratis offertes aanvragen via het offerteformulier. U ontvangt dan tot maximaal 5 vrijblijvende offertes en kiest zelf de keukenspecialist met het beste aanbod! Zo kunt u tot wel 40% besparen op de kosten!

Gratis offertes aanvragen