Spoelbak

Elke keuken heeft er minimaal één: een spoelbak. Meestal van eenvoudig design, en volkomen gericht op het gebruiksgemak. De laatste jaren zijn spoelbakken echter steeds exclusiever geworden. Er is een groot assortiment aan mogelijkheden, stijlen en toepassingen. U kunt uw keuken een andere aanblik en een hogere waarde geven enkel door het vervangen van uw spoelbak. De spoelbakken zijn dan ook verkrijgbaar tegen zeer lage en zeer hoge prijzen, afhankelijk van uw wens. Wilt u de aanblik van uw keuken veranderen? Zoekt u naar meer gebruiksgemak in uw keuken? Dan kunt u overwegen om uw spoelbak te laten vervangen. De medewerkers van Keuken Nu zijn u graag van dienst bij het maken van de juiste keuze. Als u ons uw wensen kenbaar maakt via het contactformulier, sturen wij u binnen enkele dagen verschillende offertes toe van leveranciers uit uw regio. Deze offertes kunt u zelf op basis van prijzen en kwaliteit met elkaar vergelijken. Zo verzekert u zich van de beste spoelbak voor uw keuken tegen de scherpste prijzen.

Verschillende soorten spoelbakken

Er zijn verschillende spoelbakken verkrijgbaar, met elk hun eigen voordelen en toepassingen. De gootstenen verschillen daarnaast zeer in prijzen; zo kunt u kiezen voor de aanschaf van een kunststof spoelbak: deze is erg goedkoop, maar biedt een minder mooie aanblik. U kunt voor een mooie design keuken, de keuze maken voor een natuurstenen spoelbak, hieraan zitten echter relatief hoge prijzen verbonden. Hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Roestvrijstalen spoelbak

Roestvrijstalen spoelbakken vormen de norm in bijna elke keuken. Een roestvrijstalen gootsteen is makkelijk schoon te houden, en heeft meestal een strakke opbouw en een eenvoudig design. De nieuwste roestvrijstalen spoelbakken worden steeds dunner geproduceerd, met kleinere rondingen in de hoeken. Hierdoor wordt het gebruiksgemak sterk vergroot. Heeft u behoefte aan een spoelbak die gemak, en een strak design biedt, en tegen gemiddelde prijzen verkrijgbaar is? Kies dan voor een roestvrijstalen spoelbak.

Natuurstenen spoelbak

Herleef oude tijden met natuurstenen spoelbakken in uw keuken. Nieuw op het gebied van sanitair zijn de granieten gootstenen. Deze doen denken aan de stenen gootstenen zoals die vroeger in de keuken werd geplaatst. Een granieten spoelbak wordt uit één granieten blok gehakt, en daarna gezoet, gepolijst of gebrand. Door de mogelijkheden in vorm levert dit verschillende designs op, waardoor u altijd een unieke gootsteen heeft. Natuurstenen spoelbakken zijn mooi, maar brengen ook hoge prijzen met zich mee. Speciaalzaken komen toch algauw met prijzen rond de 2000 tot 2500 euro. Het is dan ook van groot belang dat u de keuze goed overweegt.

Kunststof spoelbak

De goedkoopste vorm van gootstenen, zijn kunststof gootstenen. Kunststof spoelbakken waren met name populair in de tweede helft van de vorige eeuw, maar zijn nog steeds op de markt. Kunststof (of plastic) spoelbakken zijn tegen zeer lage prijzen verkrijgbaar, in veel kleuren en designs. Bovendien is een kunststof spoelbak erg sterk, en dankzij de duurzame productie naar verhouding milieuvriendelijk. Het nadeel van kunststof spoelbakken zijn de snelle beschadigingen en vlekken. Hierdoor wordt de uitstraling van de gootsteen snel ‘smerig’.

Keramiek spoelbak

Tot slot de spoelbak van keramiek (ook wel aangeduid met de term geglazuurd aardewerk). Keramische spoelbakken worden vaak aangeschaft vanwege de mooie uitstraling en de grote variatie aan designs en kleurgebruik. Bovendien hebben gootstenen van keramiek het grote voordeel dat ze goed bestand zijn tegen hitte en kou verschil, zijn ze niet makkelijk te beschadigen en eenvoudig schoon te houden. Het nadeel van een keramische spoelbak is met name de hoge prijzen die er aan verbonden zijn. Toch wegen deze prijzen verhoudingsgewijs wel op dankzij de vele voordelen.

Mogelijke vormen van toepassing

Gootstenen kunnen op verschillende manieren worden toegepast in de keuken. Afhankelijk van uw keuken werkblad. Het is belangrijk dat u bij de aanschaf van uw spoelbak rekening houdt met deze mogelijkheden en de beste keuze voor uw keuken overweegt.

  • Inleg/vlakbouw: Hierbij wordt de rand van de spoelbak op gelijke hoogte geplaatst van het keukenblad. Hierdoor heeft u geen opstaande randen, en kunt u uw keukenblad eenvoudig schoonmaken.
  • Opbouw: Bij een opbouw gootsteen is de spoelbakrand hoger dan het keukenblad. Dit levert een variatie in design op, maar is lastig schoon te houden.
  • Onderbouw: Tot slot is het mogelijk gootstenen onder het keukenblad te installeren. De prijzen van de montage zijn dan wel wat hoger, maar u creëert meer werkruimte en een vlak keukenblad.

Prijzen

Zoals in het overzicht al aangegeven, hebben de beschikbare gootstenen verschillende prijzen. Deze zijn met name afhankelijk van het gekozen materiaal, maar de prijzen kunnen ook verschillen door het gewenste design of de manier van opbouw. De prijzen zijn bovendien variabel afhankelijk van het merk waar u voor kiest. Zo kunt u de keuze maken voor een spoelbak van de Ikea, Gamma of Karwei, deze zijn tegen lage prijzen verkrijgbaar, maar moeten door u zelf geïnstalleerd worden, en hebben een lagere kwaliteitsgarantie. Wanneer u kiest voor gootstenen van bijvoorbeeld Franke, Blanco, Reginox of SystemCeram heeft u te maken met hogere prijzen, maar bent u verzekerd van een goede kwaliteit en lange levensduur.

Altijd een geschikte spoelbak voor uw keuken

U wilt een nieuwe spoelbak in de keuken, maar weet niet waar u voor moet kiezen en welke prijzen redelijk zijn? Laat u dan gratis informeren door Keuken Nu. Vul het contactformulier en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes. Via ons bent u: snel geholpen, verzekerd van kwaliteit en scherpe prijzen, en bespaart u tot wel 40% op uw investering. Vraag daarom vandaag nog meerdere gratis offertes aan.

Gratis offertes aanvragen